2010. december 5., vasárnap

Piskótatekercs

Nem tudom miért, de az egyik nagy kedvencem ez az egyszerű süti. Kis odafigyeléssel igazán könnyen elkészíthető. Teljesen megegyezik az íze és az állaga, a búza lisztes társaival, mégis gluténmentes. Az eredeti recepthez citromhéjat is reszeltem, így még finomabb lett.

 

Hozzávalók: 6 tojás, 6 ek.cukor, 6 (nem púpos) ek. liszt (Beiker), ½ tasak sütőpor, 1 csomag vanillincukor, 1 citrom héja, csipet só, sárgabarack lekvár

Kettéválasztom a tojások fehérjét a sárgájától, a fehérjéből kemény habot verek, picit sózom, majd egy külön tálba teszem. A tojások sárgáját a cukorral 4-5 percig keverem, közben bekapcsolom a sütőt 170-180 fokra. Belereszelem a citrom héjat, rászitálom a sütőporral összekevert lisztet és villával összekeverem. Legvégül óvatosan a tojáshabot is hozzá adom. Amikor szépen összekeveredett, a krémet sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. 


 
15-20 percig sütöm, közben egy tiszta konyharuhát porcukorral meghintek, és a  kész, forró piskótát erre borítom ki, majd lehúzom a sütőpapírt. A konyharuha segítségével szorosan feltekerem, kicsit megnyomkodom, és kitekerem.
Megkenem sárgabarack lekvárral, majd újra összetekerem.


 Érdemes a piskóta végét az aljára forgatni, és minimum fél órát így pihentetni, így szépen lehet majd szeletelni. Porcukrozva tálalom....

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése