2010. december 2., csütörtök

Marcipános bonbon

Ma bonbont gyártottam, gyerekeim meg sorban álltak a konyhában. Nagyon finom eper pálinkába áztattam aszalt meggyet, és ezzel töltöttem meg a marcipán golyókat. Macerás édességnek tűnik, de nem az. Mennyei lett! 



Hozzávalók: 150g marcipán massza (Szamos marcipán) - kb. 25 db. bonbon-ra elég, ½ deci pálinka, aszalt meggy, étcsoki

Egy pohárba kitöltöm a pálinkát, és telepakolom aszalt meggyel, hagyom egy picit ázni. Egyforma méretű darabokra vágom a marcipán tömböt, és golyókat formázok a két tenyerem között, majd egy kicsit kilapítom a golyókat, és mindegyik közepébe teszek egy meggyet. 



Össze nyomkodom a marcipánt, hogy a meggy sehol se lógjon ki, és újra golyót formázok. A töltött marcipán golyók egyik oldalát egy picit, egy egyenes felülethez nyomom, ez lesz az alja a bonbonnak. Vízfürdő fölött, megolvasztom a csokoládét, majd a golyókat egy hosszú pálcára szúrom. Amikor már folyós a csoki, ügyesen beleforgatom a marcipán golyókat. A pálcás bon bonokat biztonságos helyen szárítom (hungarocell, pohár, stb.) Ha teljesen megszáradt, egyszerűen lehúzom a pálcáról....


 
Tökéletesre sikerült, pedig most készítettem ilyet először....de nem utoljára.... :-)))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése