2010. december 12., vasárnap

Kacsaleves sáfrányos szeklicével

Pár hete vásároltam egy csomag sáfrányos szeklicét, alig vártam, hogy valamilyen finom ételt ízesíthessek vele. Kacsa mellett döntöttem, és ez a fűszer igazán illett hozzá.

 
Hozzávalók: 4 kacsa nyak, 1 kacsa farhát, 2 kacsa szárny, 1 kacsamáj, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, ½ zeller, 1 karalábé, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 15-20 szem egész fekete bors, só, 2 tk. sáfrányos szeklice



A kacsát megtisztítom, és hideg vízben főzni kezdem. Megpucolom a zöldségeket, nagyobb darabokra vágom. Ha felforrt a húslé, a tetejéről leszedem a habot, majd hozzáadom a zöldségeket, borsot, és a sót. Újra felforralom, azután a lehető legkisebb lángon főzöm 1 órát. Rászórom a sáfrányos szeklicét, és még ½ órát hagyom főni. Amikor megpuhult a hús kész is a leves. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése