2010. november 29., hétfő

Túrótorta

Finom, zsíros házi túrót vettem a mai sütihez, igaz a recept sovánnyal írja, de nem sértődött meg senki emiatt a különbségtől. Ezt a tortát könnyű összerakni, de hosszabb ideig kell sütni, mint egy piskótát, sajnos elég nehéz kivárni. Fél adaggal készítettem, 500g túróból.


Hozzávalók: a tésztához: 80g liszt (Beiker), 20g cukor, 1 vanillincukor, 50g vaj (margarin)
A túrókrémhez: 500g túró, 4 tojás, 125g vaj, 120g cukor, 1 vanillincukor, 1 citrom héja, 3 ek. citromlé, csipet só


Először géppel összekeverem a hozzávalókat, majd kézzel is átgyúrom a tésztát, és hűtőbe teszem pihenni.

 
Szétválasztom a tojásokat, és a fehérjét kemény habbá verem, majd félre rakom.
Habosra keverem (géppel) a vajat, hozzáadom a cukrot, majd a tojások sárgáját. Ráreszelem a citrom héját, és a citrom levét is. Pár percig keverem, majd egy kanállal óvatosan a tojásfehérjét is beleforgatom a masszába. Egy 18-cm es kapcsos formának az aljába belehelyezem a kinyújtott tésztát, majd erre teszem a túrós krémet. 



 Elsimítom a tetejét, bekapcsolom a sütőt, 150-160 fokosra állítom, (előmelegítés nélkül) kb. 70 percig sütöm.  A megsült tortát a kikapcsolt sütőben még állni hagyom, nyitott sütőajtóval 20-30 percig. Ezután a formában hagyom  kihűlni....
….helyett azonnal még melegen, elpusztítottuk a felét...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése