2010. november 27., szombat

Tejszínes fehérborsos csirkemell

Túl vagyunk, egy elég kellemetlen vírusos nyavalyán. Még a blogomra sem tudtam nézni, nem hogy enni! Ilyenkor jó, ha az ember lányának besegít a férje, és nem hal éhen a család. De végre vége... irány a konyha! Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételt főztem. A csirkemellet pont azért szeretem, mert tényleg pillanatok alatt ebéd lesz belőle.

 

Hozzávalók: 2 csirkemell filézve, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek. vaj, 200 ml tejszín, 2 ek. tejföl, 1 ek keményítő (gluténmentes), kb.1 tk.feketebors, 1 kk. fehérbors, só

Csíkokra vágom a csirkemellet, kettévágom a megpucolt fokhagyma gerezdeket. Egy lábosban megolvasztom a vajat és rádobom a csirkehúst, sózom. 


 Amikor kifehéredett, hozzákeverem a fokhagymákat, majd a tejfölt. Frissen őrölt feketeborssal ízesítem. 



Fedő alatt 10 percig párolom a húst. Egy kis tálban csomómentesre keverem a tejszínt, és a keményítőt. A megfőtt csirke levéből is kanalazok a tejszínhez, majd az egészet a húshoz keverem. Amikor besűrűsödik, megszórom  fehérborssal, keverek rajta egyet, és kész. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése