2010. november 16., kedd

Céklás kuglóf

Pár napja láttam meg ezt a receptet,  Gabriella kreatív konyhájában, és arra gondoltam, ez annyira szokatlan, hogy csak finom lehet. A gyerekeim csak annyit mondtak a céklás sütire, hogy - “ fújj ez undorító”!  Bezzeg amikor kész lett, nem fanyalogtak tovább....BEFALTÁK!

 

Hozzávalók: 200g párolt (főtt cékla), 3 tojás, 140g liszt (Mantler), 150g cukor, 50g kakaópor, ½ tasak sütőpor, 1 vanillincukor, 3 ek. olaj, pár csepp ecet, 50g csokoládé
 
Nagyobb sütőformába, érdemes arányosan többet venni az összetevőkből.
 
Elsőnek, apróra vágom és puhára párolom a hámozott céklát, majd olajjal összemixelem.



Bekapcsolom a sütőt 180 fokra. Robotgéppel habosra keverem a tojásokat és a cukrot, majd pár csepp ecetet teszek bele. Ezután összekeverem a lisztet, kakaót, sütőport és rászitálom a tojáshabra. Hozzá adom a céklát, és a darabolt csokit is. Kivajazom, lisztezem a kuglóf formát, belecsorgatom a tésztát és sütőbe teszem. 


30 percig sütöm, majd lekapcsolom, de még 20 percig nem nyitom ki a sütőajtót. Laza, puha, mennyei finomság lett belőle, jól sejtettem...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése