2010. október 30., szombat

Sütőtök leves sült szalonnával

Ezen a hétvégén töklámpást kellett készítenem. Nem vagyok halloween mániás, a gyerekek sem portyáznak este jelmezben, de szeretek tökfejet faragni, nem beszélve a finom sütőtök levesről. Ezt a receptet a Levesek nagykönyvéből szoktam elkészíteni, de én még almát, fehérrépát is rakok bele, krumplit nem használok. Szalonnát viszont igen, illik bele.



Hozzávalók: 1 közepes méretű sütőtök, 1 alma, 1 fehérrépa, 1 nagyobb vöröshagyma, 2 ek. olaj 1 ek. vaj, kb. 1l húsleves, 100ml főzőtejszín, só, bors, szerecsendió, 2-3 szelet császárszalonna (bacon)


 
 
Megpucolom a tököt, apróbb kockákra vágom.



Az olajban megolvasztom a vajat, majd ebben, üvegesre párolom az apróra vágott hagymát. Ezután beleteszem a sütőtököt és az almát. Picit megsózom, lefedve, puhára párolom. Ha megpuhult, felöntöm húslevessel, reszelek rá szerecsendiót, borsozom, bekeverem tejszínnel, és összeturmixolom. (botmixerrel) Visszateszem a tűzre, felforralom, és még fűszerezem ha kell. Vékony csíkokra vágom a szalonnát, és ropogósra sütöm. A sült szalonnákat a leves tetejére szórom.

A töklámpás "maradékából" sült tököt készítek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése