2010. október 19., kedd

Pisztráng, fokhagymás paradicsommal sütve.

Ma pisztráng akadt a “hálómba", hazavittem és megtöltöttem  fokhagymás, petrezselymes paradicsommal.




Hozzávalók: 4 pisztráng, 2 paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 citrom leve, kb.4 ek. olíva olaj, só

Megtisztítom a halakat egy tálba teszem, citromlevet csorgatok rá és félrerakom. 


Apróra vágom a petrezselymet és a fokhagymát, felkockázom a paradicsomot. Enyhén besózom a halakat, és meglocsolom az olajjal. Rászórom a paradicsomot, a fokhagymát, a petrezselymet, jól beforgatom és meg is töltöm a halakat. 


Felforrósítok egy edényt (teflon bevonatú), és beleteszem a pisztrángot. Pár percet sütöm az egyik oldalát, óvatosan megfordítom, és a másik oldalt is átsütöm. A hal nagyságától függ a sütési idő, ha belül is fehér a halhús, akkor már jó. Érdemes az összes paradicsomos, fűszeres olajat felhasználni, attól lesz szaftos és finom a hal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése