2010. október 22., péntek

Párolt lilakáposzta, aszaltszilvával és almával

Anyukám féle párolt káposzta recepttel szoktam kezdeni a főzést, de a végére mindig telepakolom,  finom Mariféle meglepetésekkel. Pár éve, már én is így készítem, nagyon fincsi.




Hozzávalók: 1 fej közepes méretű lilakáposzta, 1/2 alma, 1 marék mazsola, 8-10 szem aszalt szilva, 1 ek. egész kömény, 2 ek. olaj, 1 pohár tokaji bor (ha nincs éppen pezsgő), 1 ek. ecet, só, cukor

 

Egy magasabb falu edényben felforrósítom az olajat, és elkezdem szeletelni a káposztát. Az első adag vékonyan vágott káposztát rádobom az olajra, sózom, rászórok egy kis köményt és összepirítom. Folytatom a káposzta szeletelését, minden adaggal ugyanígy teszek, sózom, köményezem, majd 3 kk. cukrral meghintem, és picit karamellizálom. Ezután jöhet a bor, az ecet, az alma, mazsola, aszalt szilva.


Az egészet puhára párolom, menet közben még sózom, cukrozom ha kell. Igazán finommá másnapra válik, ezért érdemes előző nap elkészíteni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése