2010. október 17., vasárnap

Meggyes piskóta csokidarabokkal

Kiváncsi voltam, ha teledobálom a piskótát mindenféle finomsággal, hogy viselkedik. Kibontottam egy meggybefőttet, darabokra vágtam egy kis étcsokit, és diólikőrbe áztattam mazsolákat.  Az eredmény gyönyörű lett, és nagyon finom.


Hozzávalók: 6 db. tojás, 180g cukor, 180g liszt (90g Mantler, 90g Beiker liszt), 1kk. ecet, 6kk. olaj, kb. 25g étcsoki (Tibi étcsoki), 700g-os meggybefőtt, 1 ek. mazsola, 2 ek. diólikőr (rum stb.)


Bekapcsolom a sütőt 200 fokra. A tojásokat  a cukorral, robotgéppel legalább 5 percig keverem, majd hozzáadom az ecetet, és még picit habosítom. Ezután, villával folytatom a keverést, rászitálom a lisztet, és az olajat. A 35x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelem, vajazom, és lisztezem az alját, oldalát nem. Lecsöpögtetett meggyet, diólikőrös mazsolát a tetejére dobálom, megszórom csokidarabokkal, és sütőbe teszem.


5 perc után leveszem a  hőfokot 180 fokra, és még 15 percig sütöm, majd lekapcsolom, de nem nyitom ki még, a sütő ajtaját 20 percig. Ha kihűlt, kockákra vágom, porcukrozom.


részletesen:piskóta

1 megjegyzés:

  1. Uuuuuuuu.... hat ezt mar nem lehet itt idegekkel kovetni!!!! ;-)

    VálaszTörlés