2010. október 27., szerda

Karfiol leves

A karfiolt minden formában szeretem, párolva, sütve, rántva, levesnek, köretnek... Nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű petrezselymes, tejfölös karfiol leves. Nálunk mindenki szereti, még a gyerekek is. 


Hozzávalók: 1 fej karfiol, nagy csokor petrezselyem, 1 doboz (100-150g) tejföl, 1 ek. olaj, 1 ek liszt, keményítő (ha sűrűbbre szeretném), só



 

Megtisztítom a karfiolt, rózsákra szedem, és felöntöm annyi vízzel, éppen ellepje. Sózom, kb. 10 perc alatt megfőzöm. 

Amikor megpuhult, egy másik edényben, készítek az olajból és a lisztből egy rántást, belekeverem az apróra vágott petrezselymet, picit pirítom. A főzőléből kiszedek egy keveset, összekeverem a tejföllel, hogy lehűljön, majd ezzel összedolgozom a rántást, hogy ne legyen csomós. Ezután az egészet a levesbe keverem. Felforralom, és már kész is. Ha sűríteni szeretném, 1 tk. keményítőt elkeverek egy pici tejföllel és a leveshez keverem. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése