2010. október 9., szombat

Karamellizált vilmoskörte

Végre eljött a körte szezon, itt az egyik legfinomabban karamellilzálható gyümölcs. Ma vilmoskörtét készítettem a sült hús mellé, gyerekek és felnőttek nagy örömére.


Hozzávalók: 3 nagyobb körte, 5 ek. kristálycukor, 2 ek. vaj (margarin)



A körtéket megmosom, meghámozom. Félbevágom, ha kemények a gyümölcsök, vékonyabbra szeletelem. Egy szélesebb serpenyőben megolvasztom a cukrot, ha már szép világosbarna, hozzáadom a vajat, és már teszem is bele a körtéket, a szélesebb oldalukkal lefelé. 




Gyorsan megsütöm az egyik oldalukat, majd átfordítom a körtéket, hogy a másik oldalukat is érje a cukor.  Finom, édesen puha köret lesz belőle. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése