2010. október 25., hétfő

Gyümölcstorta gluténmentesen

Dr. Oetker tortáskönyvéből próbáltam ki ezt a receptet, jó régen.  Picit több vajjal készítem, és a gyümölcsök alá, pudingot kenek. Nagy kedvencem, imádom a csillogó gyümölcsöket a krémbe rakosgatni. Ma, barackbefőttes tortát sütöttem.



Hozzávalók: 85g vaj (margarin), 125g liszt (Mantler, Beiker fele/fele), 2 tojás, 1 vanillincukor, 1/2 zacskó sütőpor (Dr Oetker), 2 ek. tej, 1 zacskó vaníliás puding (Dr. Oetker), a pudinghoz 1/2l tej, 1 tasak színtelen tortazselé (Dr. Oetker), gyümölcs lecukrozva, vagy befőtt.

Keverőgéppel magas fokozaton, a puha vajat jól kikeverem, hozzáadom a cukrot, vanillincukrot, egyenként belekeverem a tojásokat. Közben a sütőport összekeverem a lisztekkel, és rászitálom a masszára, a végén tejjel lazítom. Alaposan kivajazom, lisztezem a gyümölcstortaformát (28cm-es), és belesimítom a tésztát. 

 
160-180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt megsütöm. Amikor kész, egy keveset várok, majd egy tányér segítségével kiforgatom a piskótát.


Elkészítem a vaníliás pudingot, és betöltöm a tésztába. A gyümölcsöket hold alakúra szeletelem, és rápakolom a pudingra. 


Megfőzöm a zselét, és a torta közepétől indulva, rácsorgatom a gyümölcsökre, és megvárom míg megszilárdul. 


 10 perc alatt szokott elfogyni...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése