2010. szeptember 4., szombat

Zöldborsókrém leves

Hozzávalók: 500g zöldborsó,1 közepes méretű vöröshagyma,egy nagy csokor petrezselyem,1ek olaj,kb.1l húsleves,100g tejszín,100g tejföl,só,bors.

zöldborsókrém leves



A vöröshagymát üvegesre párolom, majd az apróra vágott, friss petrezselymet és a borsót is átforgatom. Felöntöm húslevessel, kissé megborsozom. Amikor a borsó megpuhul, leszedem a tűzről, és bekeverem tejföllel, tejszínnel. Botmixerrel összedolgozom. Ennél a pontnál illik átszűrni a levest, de én nem mindig szoktam. Összeforralom, sózom, ha még kell. Petrezselyemmel, reszelt sajttal vagy egy szelet camembert-el tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése