2010. szeptember 17., péntek

Zellerkrém leves

A zellert minden formában szeretem. Levesben, főve, sütve, köretnek. Kisebbik lányom, a nyers leves zöldségek közül, zellerkockákat rágcsál legszívesebben.

Zellerkrém levesem

Hozzávalók: kb. 300g zeller gumó, pár szál zellerlevél,  1-2 ek. olaj, 1 fehérrépa, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 doboz tejföl, 1/2 doboz főzőtejszín, kb: 3/4l húsleves, só, bors. Zsemlekockákhoz: szárazabb zsemle, vagy kenyér, fokhagyma, 1 ek. olíva olaj, kis csokor petrezselyem.

zeller levél
Megpucolom a zellert, fehér répát és kockákra vágom. A hagymát apróbbra szeletelem, majd olajban párolom. Rádobom a zellert, répát, picit pirítom, végül a fokhagymát is. Felöntöm húslevessel, borsozom, a zöldségeket puhára főzöm. Amikor a zöldségek puhák, félrehúzom, és hozzákanalazom a tejfölt-tejszínt és összemixelem. (át lehet szűrni, én nem szoktam). Megkóstolom, sózom, ha kell, és felforralom. Kis kockákra vágom a kenyeret, apróra a petrezselymet,  a fokhagymát és forró olajban összepirítom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése