2010. szeptember 14., kedd

Tandori maszalás csirke, mogyoróval

Nem igazán kedvelem, a gyári ételízesítőket, nem is nagyon használom ezeket. Mindennek egyforma íze lesz tőlük. Kedvenc gyógyfüves boltomban találtam fűszereket, kipróbáltam az egyiket. Finom és különleges indiai vacsora lett belőle. 

Tandori maszalás csirke



Hozzávalók: kb. 1 kg csirke comb, 15g margarin, 2 gerezd fokhagyma, kis fej vöröshagyma, 100g joghurt, 1-2 ek. tandori maszala fűszerkeverék,  só, 1 ek. olívaolaj, 2 marék földimogyoró, só.
a tandori maszala fényképével adós voltam

Felmelegítem a margarint, a csirkecombokat átsütöm benne, sózom, rádobom a szeletelt fokhagymát, és a karikákra vágott hagymát. Fűszerezem a maszalával, picit átforgatom, és felöntöm joghurttal. Lefedve párolom, amíg megfő. Amikor megpuhult a hús, fedő nélkül rotyogtatom, míg a felesleges lé eltűnik. Egy másik edényben olíva olajon megpirítom a mogyorót, és nem túl sok olajjal, a csirkéhez keverem. Főtt rizst adok hozzá.

fontos kellék a pirított mogyoró

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése