2010. szeptember 5., vasárnap

Rókagombás húsos pite

Hozzávalók:
Vajastészta: 80g mantler liszt, 80g beiker liszt (ezek gluténmentes lisztek),140g margarin,kb.1/2 csésze víz, 1 evőkanál ecet (10%-os), tészta kenéséhez 1 tojás.
Töltelék: 1 nagyobb csirkemell, 1 marék rókagomba, 1 fej vöröshagyma,2 ek.olaj, 2 marék reszelt sajt, 1 ágacska frissen szedett rozmaring, pár szál kakukkfű, friss petrezselyem, só, bors.

Rókagombás húsos pite



A tésztához összegyúrom a hozzávalókat, és legalább 40 percre hűtőbe teszem. Amíg a tészta pihen, a töltelékhez az apróra vágott hagymát, olajon párolom. A zöld fűszereket hozzáadom, egy kicsit pirítom, rádobom a gombát. Felvágom a csirkemell filét apró darabkákra, és beforgatom a fűszeres hagymás olajba. Sózom, borsozom, amikor a csirkehús kifehéredett félrehúzom.
tészta

hozzávalók
A vajastészta 2/3-át  kinyújtom, formába teszem, megtöltöm a hússal, rászórom a sajtot.
Befedem a maradék kinyújtott tésztával, villával lenyomkodom a szélét, és bekenem felvert tojással. 200 fokos sütőben sütöm 10 percig, majd kb.180 fokon még 30 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése