2010. szeptember 26., vasárnap

Rántottságok

Sokféle dolgot szoktam kirántani, húst, sajtot, tófut, gombát, tököt. Ma sertés karajt, trappista sajtot, camembert, és tófut, készítek, természetesen gluténmentesen.


RÁNTOTTságok

Hozzávalók: Mantler liszt, min. 3db tojás, zsemlemorzsa, olaj.

Karaj szeleteket mindkét oldalon kiklopfolom, lesózom. A klopfolást mindig úgy csinálom, hogy egy folpakk fóliát terítek a hús tetejére és azt ütöm, így nem fröcsög a húslé össze-vissza a konyhában.

A camembert sajtot picit vízzel megnedvesítem, és a trappista sajtból  vastagabb (kb.1,5cm-es) szeleteket vágok.  Lisztet, tojást, zsemlemorzsát tányérokba készítek. A tojásokat felverem. Először a lisztbe, majd a tojásba és végül a morzsába is beforgatom a hússzeleteket, sajtokat.

panír lesz belőle

Amikor az első adaggal kész vagyok, forró olajba sütni kezdem a bepanírozott húsokat. Amíg sülnek, folytatom a panírozást, majd megfordítom a húst az olajban. A sajtoknak másik edényt veszek elő, annyi olajat öntök, hogy elmerüljenek benne. A sütést csak akkor kezdem el , ha nagyon forró az olaj. Hirtelen sütöm, megforgatom és már ki is veszem, mert a sajt gyorsan megolvad, konyhai papírtörlőre szedem ki a kész szeleteket.


1 megjegyzés:

  1. ...de hogyan tudtok ennyit enni... es ilyen sokat?!! LOL!

    VálaszTörlés