2010. szeptember 15., szerda

Rakott krumpli, rakott hús

A rakott krumplit van aki azért nem szereti, mert  nem igazán húsos étel. Nekem is volt ilyen tapasztalatom már, ezért a húsevő családtagok részére, húsos rakott krumplit szoktam sütni.


Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell (filé), vagy 6 szelet sertéstarja, kb. 1kg krumpli, 4db kemény tojás, 2 doboz tejföl, margarin, néhány szelet gyulai kolbász, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, só, bors, reszelt sajt.

A krumplit nyersen meghámozom, karikákra vágom, a csirke mellet is vékonyan szeletelem. Egy hőálló tálat margarinnal kikenek, és belerakom az első réteg krumplit. Sózom, tejfölt kanalazok rá, majd a szeletelt főt tojásokkal is ugyan így teszek. Tojásokra margarin darabokat rakok. Ez után ismét, krumpli  jön, sózom, tejfölözöm, megint a tojás réteg, só, margarin darabok. Megsózom a húst, ezt is rápakolom, borsozom, kakukkfűvel és a fokhagymával fűszerezem. Margarin darabokat teszek rá, azután ismét készítek egy krumplis  réteget, sózom, rádobom a kolbász karikákat, stb.
Ezt a rétegezést addig ismételem, amíg a tál mérete, illetve, a hozzávaló mennyisége engedi. A legtetejére mindig krumpli kerül, amit sózok, és margarinozok. Lefedem az edényt, forró sütőben sütöm, 1 órát. Leszedem a fedőt, megszóróm sajttal, majd sütöm még, egy pár percig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése