2010. szeptember 11., szombat

Holland diós, aszalt szilvás lepény

Ezt a süteményt kb. 10 éve, láttam a Spektrum tv-n, kezdő lisztérzékenyként megtetszett, hogy alig kell hozzá liszt, és mivel lepény, még elrontani sem lehet.

Holland diós, aszalt szilvás lepény, kávéval



Hozzávalók: 200g porcukor, 90g Mantler liszt 1 tk. sütőpor, 2 nagy tojás, 150g olvasztott vaj, fél csésze tej, 1 tk. vanília aroma, 10-20 szem aszalt szilva, 100g dióbél, 2 ek. kristálycukor, 1 tk. őrölt fahéj, csipet őrölt szegfűbors.
26 cm átmérőjű tortaforma, 190 c fokra előmelegített sütő.

A lisztet, sütőport, porcukrot, keverőtálban összekeverem, közepébe mélyedést alakítok ki. Beleöntöm a vajat, tojást, tejet, vanília aromát és a fűszereket.

Az egészet csomómentesre keverem, és ezt a  folyós tésztát sütőpapírral kibélelt formába öntöm. Tetejére diót, és aszalt szilvát  teszek. Enyhén megszórom kristálycukorral, és sütőbe rakom.

30-40 percig sütöm, amíg aranybarna nem lesz. Forró  kávéval, tejszínhabbal tálaljuk.


2 megjegyzés:

  1. Fuuuuu.... de szuperul nez ki!!! Erzem is az illatat (meg ilyen messzirol is... :-).
    En is kérek.... kuldjel legyszi par szeletet! ;-)

    VálaszTörlés