2010. szeptember 8., szerda

Gluténmentes palacsinta

Nagyon kedves barátnőm receptje szerint. Máshogy csinálja a tésztát, mint ahogyan a hagyományos palacsintát szokták, de nekem ez vált be a legjobban. Hajszál vékonyra lehet sütni, minimális olajjal.



:-))



Hozzávalók: 4 tojás minimum, kb.3/4 l tej, Mantler liszt- amennyit felvesz, só, cukor (szinte alig teszek), pici olaj a kenéshez.

tészta tejszín állagú
A tojásokat kézi habverővel habosra keverem, felöntöm tejjel, keverés közben addig szitálom a lisztet amíg, tejszínnél picit sűrűbb tésztát kapok.

Már sütöm is. Szilikonos ecsettel vékonyan lekenem a palacsintasütőt, és megsütöm a palacsintákat. Minden palacsinta után kenek egy minimális olajat (szinte alig láthatót). A folyékony tésztába menet közben még öntök tejet (lehet vizet is), mert ez a fajta gluténmentes liszt, folyamatosan sűrűsödik.

Beiker lisztből is készítettem palacsintát: >> nézd meg

a kész pali

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése